Vltava pod Karlovým mostem 17.12.2016

Po vzoru hesla „pachatel se vrací na místo činu“ jsme se v sobotu, v trochu pozměněné sestavě, znovu vypravili potápět pod Karlův most. Stejně jako minule jsme vyráželi ráno z Holešovic lodí a opět máme k potápění vyhrazeny hned tři oblouky.

Tentokrát to pojímám obráceně než minule, nejdříve jdu sbírat mince a další artefakty a teprve po více jak padesáti minutách ponoru jdu k lodi odevzdat síťku s nálezy a beru si ještě na dvacet minut foťák. Udělal jsem si totiž radost novým objektivem 12 – 50mm tedy kombinace širokáče a makra, tak to musím vyzkoušet pod vodou. První pocity jsou vcelku pozitivní, přepínání ze širokáče na makro jde v podvodním režimu celkem rychle a makro i bez předsádky přitahuje velmi slušně. No myslím že v březnu na Togianech to bude můj oblíbený objektiv.

A co že jsem si to z pod Karlova mostu vylovil tentokrát?

Krytku na foťák Canon, nějaké korále, 414 korun českých, 14 Euro, a mince Anglie, Polska, Chorvatska, Turecka, Maďarska, Ruska, Ukrajiny, Litvy, Běloruska, Číny, Kazachstánu, Bulharska, Argentiny, Švýcarska, Spojených arabských emirátů a ještě další mince, které se mi zatím nepodařilo identifikovat.

Myslím, že i napodruhé se akce vydařila a všichni zúčastnění si ji pěkně užili. Tak snad se sem zase někdy brzy vrátíme.