Španělsko - Illes Medes 13.-22.9.2024

I tento rok v září vyrazíme nejen za potápěním do španělského L´Estartitu. Potápět se budeme opět v podmořské rezervaci Illes Medes, kde to doslova překypuje životem, tolik ryb jako tady neuvidíte nikde jinde ve Středozemním moři. Určitě zde uvidíte spoustu přítulných kaniců, murény, ropušnice, ale také třeba hejna barakud, sardinky, rejnoky, kranasy a mnohé další mořské živočichy. Nebude to samozřejmě ale jen o potápění, jelikož zde s námi bude autobus opět zůstávat, tak v případě zájmu můžeme udělat celodenní výlet do Barcelony a určitě uděláme i několik odpoledních (podvečerních) výletů do okolních zajímavých městeček. O vychutnávání místní úžasné středomořské gastronomie se snad ani nemusím zmiňovat, spousta z nás si určitě nenechá ujít návštěvu místních restaurací a barů. Je tedy jasné, že ani nepotápěči se zde nebudou nudit a jako vždy jsou mezi námi vítáni. 

Termín: 13.-22.9.2024

Ubytování: Bydlet budeme opět v oblíbeném apartmánovém hotelu Rancho, všechny apartmány mají plně vybavenou kuchyňku, takže kdo chce si může vařit sám, u hotelu je bazén s restaurací. Pláž je od hotelu vzdálena pouhých 50 metrů, supermarket s pekárnou je hned vedle hotelu.

Doprava: Moderním klimatizovaným autobusem, autobus vyjíždí z Jablonce nad Nisou a jede po trase Praha - Plzeň, kde je možno nastoupit

Náklady na dopravu a ubytování v 6 lůžkovém apartmánu (3 ložnice) 7.990,- Kč

Náklady na dopravu a ubytování ve 4 lůžkovém apartmánu (2 ložnice) 8.990,- Kč

Náklady na dopravu a ubytování ve 2 lůžkovém apartmánu (1 ložnice) 9.990,- Kč

Zálohu 4.500,- Kč je potřeba zaplatit při rezervování místa, doplatek se platí v červenci

Potápění: Díky zpřísnění potápění v rezervaci (omezení počtu potápěčů) se od roku 2022 trošku změnil systém potápění. Každý potápěč si dopředu vybere, jaký balíček ponorů chce a jeho cenu pak zaplatí při příjezdu do Španělska. Balíčky i ceny zůstávají stejné jako v roce 2023:

10 ponorů - 399 EUR

- pět potápěčských dnů, dva ponory každý den

- obsahuje 2 ponory na pobřeží, 1 ponor na vraku Reggio, 7 ponorů na ostrovech Illes Medes

5 ponorů - 215 EUR

- pět potápěčských dnů, jeden ponor každý den

- obsahuje 1 ponor na pobřeží, 4 ponory na ostrovech Illes Medes

Všechny ponory se dělají z lodě a v ceně je lahev a olova, ostatní věci si vezeme s sebou, nebo se případně dají půjčit na místě či v půjčovně v Jesenným.

 

Podvodní fotografie z roku 2023 najdete zde: https://www.blackjn.cz/spanelsko-2023

A zde si můžete přečíst článek o loňské výpravě: https://www.blackjn.cz/spanelsko-2023-0

Pokud máte nějaké otázky, nebo se k nám chcete rovnou přidat, tak mě neváhejte kontaktovat.

Michal Černý - tel.: 773 944 806; email: blackjn@seznam.cz