Maledivy 4.-18.2.2023

Maledivy jsou pozemským rájem nejen pro potápěče, jedná se o rozlohou nejmenší asijský stát, který se skládá skoro z 1200 ostrovů, ale jen 200 jich je obydlených. Zajímavostí je určitě nejvyšší nadmořská výška, která je pouze 2,5 metru. Pro naší výpravu jsme si vybrali ostrov s názvem Dhangethi, který leží 90 km jihozápadně od Male a cesta lodí na něj trvá necelé dvě hodiny. Na maledivské poměry se jedná o celkem velký ostrov, ale nám bude se svými rozměry 350 x 925 metrů, připadat spíše malý. Na tomto ostrově se teprve v říjnu letošního roku otevírá nový resort Atoll Residence. Budeme tedy bydlet a užívat si na úplně nově otevřeném resortu. Ten nabízí ubytování v klimatizovaných dvoulůžkových pokojích, wellness s jacuzzi na střeše budovy, restauraci, bar a v neposlední řadě i bikiny beach (koupání je tedy možné pouze v plavkách). 

Na Maledivy vyrazíme 4. února a zpět do ČR se vrátíme 18. února. Program je následující:

4.2. - odlet z Prahy (v případě výrazně levnějších letenek možno Vídeň/Mnichov)

5.2. - přílet do Male, přesun lodí na ostrov Dhangethi 

6. - 16.2. - potápění, koupání, výlety, zábava ;-) 

17.2. - přesun lodí do Male a odlet do ČR

18.2. - přílet do ČR

Potápět budeme přes divecentrum na ostrově kousek od hotelu, všechny ponory budou z lodě a budeme kombinovat výjezdy na jednotlivé ponory s výjezdy na dva ponory na vzdálenější lokality. Pod vodou je toho k vidění samozřejmě spousta, kromě bohatě zarybněných korálových zahrad a útesů zde v únoru z větších živočichů můžeme očekávat například: velrybí žraloky, kladivouny, leopardí žraloky, žraloky chůvičky a velké množství útesových žraloků, ale také manty a delfíny. A navštívit pod vodou můžeme i dva vraky. Nepotápěči se vydají na šnorchlovací výlety, kde si také užijí přítomnost velrybích žraloků, mant či mořských želv. Všichni si pak mohou užívat neomezeného šnorchlování na korálovém útesu hned u pláže. Vypravit se budeme moci také na výlety na sandbanks (malé písečné ostrůvky uprostřed moře) nebo vyjet lodí na pozorování delfínů při západu slunce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na resortu budeme mít jídlo a pití formou balíčku All Inclusive, který obsahuje třikrát denně jídlo formou bufetu, neomezená voda, nealko nápoje, káva a čaj po celý den jak ve vnitřní tak i v plážové restauraci. V případě zájmu si lze přikoupit balíček s nealkoholickým pivem a nealkoholickými koktejly za 15 USD/den. S alkoholem je to na Maledivách trošku složitější... je to muslimská země, kde je podávání alkoholu na pevnině zakázáno, to ale neplatí o podávání alkoholu na moři (lodích). Při naší výpravě v únoru by již měl mít náš resort v provozu "alko loď", která bude zakotvená pár metrů od ostrovu a na které si určitě nějaký ten alkoholický drink dáme. ;-)

Předpokládané náklady potápěč 44.900,- Kč* 

Předpokládané náklady nepotápěč 31.900,- Kč* 

V nákladech je zahrnuto:

- ubytování ve dvoulůžkových pokojích na 12 nocí

- All Inclusive - plná penze formou bufetu, voda, nealkoholické nápoje, káva, čaj (lze dokoupit balíček s nealkoholickým pivem a nealkoholickými koktejly za 15 USD/den)

- transfer z/na letiště v Male

- místní poplatky

- potápěči 20 ponorů z lodi (další ponory lze dokoupit za cca 35 USD/ponor); nepotápěči 2 šnorchlovací výlety

* náklady jsou kalkulovány při současném kurzu dolaru, pokud by se kurz výrazněji změnil, bude nutná rekalkulace

 

V nákladech není zahrnuto:

- letenka (aktuálně se cena pohybuje mezi 18 - 25 tisíc)

- potápěčské vybavení (mimo lahví a olova)

 

Pokud se k nám chcete přidat, nebo máte nějaké dotazy, klidně mi volejte na 773 944 806.

Záštitu nad celou akcí převzal Honorární konzul Maledivské republiky v České republice Jeho Excelence Jaromír Kalčic.