Lahošť 3.1.2016

Po ukončení akce „panzerfaust“ na vápence v Přítkově jsme se dle plánu přesunuli na vápenku do Lahoště, kterou jsme si minule neprohlídli celou, tak jsme to teď chtěli napravit.

Tentokrát jsme to vzali proti směru hodinových ručiček. Viditelnost je tentokrát horší než minule, maximálně tak tři metry a to ne všude, je to takové mléčné, voda hold potřebuje ještě pořádně vychladit, tak snad tomu začínající mrazy pomůžou. Nejdříve jsme to směřovali ke zbytkům cihlového baráčku, tady ale moc dobrá viditelnost nebyla, takže se nedal pořádně vyfotit celý. Pokračujeme dál okolo lomu a narážíme na zbytky dvou jízdních kol, koňské chomouty, železné bedny a spoustu dalších drobných artefaktů. Našli jsme i velkou cihlovou „vanu“, ale u ní se fotit nedalo vůbec. Z života jsme tentokrát potkali jen karasy, kapry, okouny a bělice. Hledali jsme i sumce v pneumatice, ale tu správnou pneušku jsme tentokrát nenašli. Koukli jsme i do hloubky (14 metrů), tady mi připadalo, že je vidět trochu lépe, ale taky žádná sláva.

Ve vodě jsme byli 80 minut, takže už celkem kosa, no a venku jsme se taky neohřáli, -5 stupňů, než jsem všechno stačil odstrojit, tak už byly karabiny zamrzlé. Jinak lokalita je celkem frekventovaná, tentokrát dorazil další potápěč, když jsme my odjížděli.