Jihoafrická republika - sardine run, žraloci a národní parky 19.6.-7.7.2019

Příští rok vyrazíme do Jihoafrické republiky na kombinovaný potápěčsko-poznávací zájezd. Nakonec jsme se rozhodli, že to zrealizujeme přes cestovní kancelář TOPDIVE a Pavla Šenka, který má s organizováním zájezdů do této oblasti velké zkušenosti. Náš kamarád Petr Šatrán tento výlet podnikl již v letošním roce a velmi si ho pochvaloval. Zájezd bude určen pouze pro naši skupinu, tedy pokud se nás dá dohromady alespoň 10 osob, maximální počet účastníků je omezen na 15 + Pavel Šenk, který nás bude po Africe osobně provázet.

Hlavní body našeho programu budou:

- návštěva dvou národních parků Kruger a Hluhluwe

- potápění se žraloky písečnými a šedými na Aliwal Schoal

- tři dny šnorchlování a potápění na tahu sardinek (sardine run), což patří k vrcholným potápěčským zážitkům, sardinky táhnoucí podél pobřeží přitahují spoustu predátorů (delfíny, žraloky, tereje, velryby a spousta dalších) a my budeme u toho na tři dny

- potápění s lachtany a v kelpu se žralokem sedmižábrým

- potápění se žraloky modrými na otevřeném moři (toto je na vyžádání nad rámec standardního programu a náš program v Africe tedy bude o dva dny delší)

- pozorování velkého bílého z lodi a z klece

- návštěva kolonie tučňáků

- prohlídka Kapského města a Stolové hory

Přesnější program a popis najdete na stránkách TOPDIVE zde: https://www.topdive.cz/potapeni/jizni-afrika-sardinkovy-run-zraloci-i-pr...

(v programu není uvedeno avizované potápění na volném moři se žraloky modrými, které náš výlet prodlouží o dva dny, bude realizováno v době, kdy budeme v Simonstownu, proto bude odlet z ČR o dva dny dříve)

 

 

 

 

 

 

 

Předpokládaná cena:

Potápěči 2.280 USD (cena je oproti standardní nabídce na stránkách TOP DIVE vyšší, jelikož je program prodloužen o dva dny a rozšířen o potápění s modrými žraloky na volném moři)

Nepotápěči cca 1.880 USD (cena nezahrnuje výjezdy za potápěním ale zahrnuje výjezdy na moře při sardinkovém runu i výjezd na velké bílé žraloky s pozorováním z klece)

 

V ceně je zahrnuto:

- pronájem aut + palivo na celou dobu akce, dálniční poplatky - v řízení vozidel se budeme střídat, je potřeba mít mezinárodní řidičský průkaz 

- místní přelety

- 15x ubytování v resortech střední kvality

- vstupné do parků Kruger, Hluhluwe-Umfolozi, Mysu Dobré naděje

- 1 den potápění na Aliwal Schoal (1x ponor na písečné žraloky, 1x ponor s vnaděním žraloků na krmičce...), další den potápění buď na stejné lokalitě nebo na Protea banks (bez vnadění, možné po dohodě za příplatek)

- 3 dny výjezdů na moře na sardinkový run

- výjezd na Velké bílé – pozorování z lodě i klece

- 1 den potápění (2 ponory) v Simonstown - lachtani a kelpové či reefové potápění

- 1 den potápění (2 ponory) na volném moři se žraloky modrými

 

V ceně není zahrnuto:

- letenka Praha (případně Mnichov či Vídeň) - Johannesburg a zpět pak z Kapského města (předpokládaná cena 15 - 20.000,- Kč)

- náklady na stravu (jídlo je zde levnější než u nás)

- vše navíc nad rámec výše uvedeného (např. lanovka na Stolovou horu, potápění nad rámec programu atd)

 

Jestli se k nám budete chtít přidat, tak se ozvěte co nejdříve, počet účastníků je omezen na maximálně 15. Pokud budete mít jakékoliv dotazy, tak mě neváhejte kontaktovat (tel.: 773 944 806, email: blackjn@seznam.cz)

Michal

P.S.: Přiložené fotografie jsou od Petra Šatrána z letošního zájezdu, díky za možnost použít je!