Jesenný 28.1.2017

Tak po čtyřech týdnech konečně zase do vody a to na naší domovskou lokalitu do Jesennýho. Venku je celkem kosa, při příjezdu -8,5 stupně, ale před 14 dny tu byl někdo ve vodě, tak snad led nebude moc silnej. Opak je ale pravdou, led má okolo 30 centimetrů a ruční pilou nám vytvoření díry zabere skoro hodinu.

Ponor směřujeme nejdříve na mělké plato, pak na konstrukci a odtud k autu. Cestou se na chvíli zastavíme u potopené kanoe a u sudů držících keson. Zatímco nahoře je viditelnost mnohem lepší než minule, odhaduji to až na sedm metrů, dole se to trochu pokazilo, je to takové mléčné s viditelností max 3 metry. Když dorazíme k autu, vyjede z pod něj přímo na mě střední štika, je ale hodně rychlá a hlavně mi projede těsně před objektivem, takže fotit se moc nedá. Od auta pak ještě pokračujeme do zátoky s lekníny, kde je spousta bělic. Velmi zajímavě působí pak listy leknínů, které jsou zamrzlé v nepříliš průhledném ledu.

Po 55 minutách vylézám ven, což je v sucháči, do kterého mi lehce zatéká, tak akorát. Jelikož je po letech led konečně dostatečně silný na to, abychom z něj mohli kácet stromy těsně u vody, tak jsme se domluvili na kácecí brigádě za 14 dní. Tedy o víkendu 11.-12.2., tak pokud byste chtěli přidat ruku k dílu, jste vítáni. Jídlo, pivo a nocleh je samozřejmě zdarma ;o)