Janičův vrch 23.9.2018

Trošku neplánovaně a na poslední chvíli jsme se vydali na víkend na jižní Moravu, kupodivu tentokrát nebylo hlavním cílem potápění, ale návštěva sklípku a popíjení vína a burčáku. No ale potápěčský cajky jsme si s sebou samozřejmě vzali také. V sobotu jsme sice ještě ponor nedali, ale alespoň jsme na lokalitu koukli ze břehu a jelikož to vypadalo víc než slušně, tak v neděli již na ponor došlo.

Díky suchu je zde voda o víc jak metr níže a mělčí část je pro potápění zcela nepoužitelná. V hlubší části se však viditelnost pohybuje okolo čtyř až pěti metrů, ale jen do hloubky šesti metrů, pak se to prudce kazí. Nahoře je to ale opravdu slušné, potkávám nejdříve několik menších okounů, pak se přede mnou mihne štika a po chvíli narážím na pěkného candáta. Bohužel je však dost blbě postavenej a na slušnější fotku to není. V rostlinách se prohání jeden mega okoun a u kořenů je několik škeblí, takže alespoň pár trošku slušných makrofotek.

Tentokrát se mi nějak fotograficky nedařilo, možná to bylo špatným světlem, možná přemírou vína a burčáku. Každopádně je to moc pěkná lokalita a budeme se sem muset zase někdy vydat.