Hradišťský vrch 4.10.2020

Po mnoha letech mi vyšlo, abych se vydal za kamarády potápěči z Tachova na jejich tradiční akci „Ohlédnutí za potápěčskou sezónou“, která se koná na lomu v Pavlovicích. Voda v lomu nevypadala nijak vábně, takže jsem se raději věnoval sledování soutěží a konzumaci :-) No jako vždy to byla moc podařená akce, hodně jsme se nasmáli, zazpívali si a samozřejmě i něco vypili. Když už jsem byl v těchto končinách, tak jsem se ale druhý den vydal na ponor na lom u Konstantinových Lázní.

Ze břehu vypadá voda velmi slušně. Přidal se ke mně ještě Viktor, ale jelikož máme oba velké foťáky, tak se domlouváme, že si půjdeme pod vodou každý po svém. S přibývající hloubkou ale bohužel viditelnost značně klesá, ale zažil jsem už i horší. Potkávám pár okounů, a zhruba v polovině ponoru si všimnu mezi kameny tlustého těla. Úhoř tlustej jak moje ruka! Takhle velkýho jsem snad ještě neviděl. Je ale bohužel tak blbě zalezlej, že se nedá slušně vyfotit, poměrně dlouho se ho snažím nějak „vyšťourat“, ale na slušnou fotku to není, takže jen takové ty „důkazové“. Mihne se okolo mě i několik kaprů, ale také se moc nechtějí fotit. Takže to je hlavně o focení „bordelu“ pod vodou.

Viktor měl větší štěstí a potkal pěknou štiku. Každopádně to byla příjemně strávená hodinka pod vodou a vyčištění hlavy po včerejší vydařené akcičce.