Defurovy Lažany II - 6.8.2016

O víkendu jsme vyrazili do Horažďovic, kde se v sobotu večer konal první ročník memoriálu Tomáše Sládka. Vyrazili jsme tedy už ráno, abychom dali na okolních lokalitách i nějaké ponory. Nejdříve jsme zajeli na Defurovy Lažany I, ty vypadaly dost blbě a tak jsme se přesunuli na dvojku. Tady to vypadá o něco lépe, tak rychle nastrojit u hurá na první ponor.

Do čtyřmetrové hloubky je vidět při troše optimismu na dva metry, hlouběji je to však prakticky hmatovka. Dáváme si tedy kolečko okolo lomu v malé hloubce. Nikde však nic zajímavého, jen pár okounků a nějaké drobnosti po těžbě. Raky, které jsme tu viděli při minulé návštěvě v roce 2010, nyní nepotkáváme žádné.

Po necelé hodince se vynořuju u vstupu a holky mi hlásí, že ze skály viděly v jedné zátoce mezi stromy velkého sumce, opět se tedy zanořuju a jdu ho hledat, ale bohužel nic. Trošku holkám nevěřím, ale ty mi tvrdí, že ho mají i vyfoceného. Po vysvlečení tedy koukám na fotky, houby sumec, byl to tolstolobik, sice celkem velkej, ale ti jsou tak plašší, že v téhle viditelnosti je asi nemožné je zahlídnout pod vodou.