Chorvatsko - Murter 27.9.-1.10.2023

Jelikož zájem o květnový prodloužený víkend v Chorvatsku byl opravdu velký (ne na všechny zájemce se dostalo) a vzhledem k tomu, že se akce opět vydařila, rozhodli jsme se ji na podzim zopakovat! ;-) Z důvodu úspory dovolené k tomu využijeme zářiový svátek a tak na prodloužený víkend v Chorvatsku budou stačit jen dva dny dovolené. Opět se vydáme na Murter, kde to již máme osvědčené a kde je pod vodou k vidění i několik zajímavých vraků, včetně střemhlavého bombardéru Junkers 87 Stuka.

Ten je určitě hlavním cílem našeho potápění, jelikož se jedná o unikátní vrak letadla. Těchto letadel se totiž z 2. světové války dochovalo jen několik málo kusů, konkrétně dva kompletní letouny a několik vraků. I z tohoto důvodu sílí hlasy na jeho vyzvednutí a umístění do některého muzea, stejně jako se to stalo s vrakem, který byl v roce 1989 vyzdvižen z moře u francouzského Saint-Tropez.

V okolí je pak ještě několik dalších zajímavých vraků (Plavi Jadran, Francesca di Rimini), na které se v případě zájmu můžeme také potopit. A hlavně je tu i spousta potápěčských lokalit, na kterých je na Chorvatsko poměrně živo. Takže pod vodou bude určitě na co koukat. Podvodní fotografie z naší poslední návštěvy Murteru si můžete prohlédnout zde.

Termín: 27.9.-1.10.2023

27.9. - dopoledne odjezd z ČR, večer příjezd na Murter

28.-30.9. - potápění 

1.10. - ráno odjezd z Murteru, večer jsme doma v ČR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na bázi se mi díky dlouhodobé spolupráci podařilo domluvit balíček za stejnou cenu jako v roce 2018 (což je vzhledem ke zdražování úplně všeho, velmi dobrá zpráva). Cena zvýhodněného balíčku je 9.990,- Kč a obsahuje 4 noci, 8 ponorů (6 ponorů z lodi včetně příplatku na vrak Stuky, 2 ponory ze břehu, možno i noční, které jsou zvláště v přístavu velmi zajímavé a bohaté na život). Dále je možno si za cenu 25,- EUR na den objednat bohatou polopenzi, kde k večeři jsou podávány dalmátské speciality. Ze zkušeností můžeme potvrdit, že porce jsou víc jak velké a jídlo je výborné. Dále se ještě platí ubytovací taxa 1,- EUR  na osobu a noc. Co se týče cesty, tak já budu určitě brát velké auto, do kterého se vejde až 8 osob, takže se podle účastníků domluvíme kdo vezme další auto a složíme se na náklady na cestu.

Pokud se tedy chcete přidat, tak se ozvěte co nejdříve, jelikož kapacita je omezená.

Zde si můžete přečíst a stáhnout článek o Stuce: www.blackjn.cz/buddy-potapeni-c-61

V případě dotazů mě neváhejte kontaktovat.

Michal - tel.: 773 944 806